U bevindt zich hier: Home Over geloven De bijbel

Bijbel

Over de bijbel

De bijbel is niet maar één boek maar bestaat uit een hele bibliotheek van 66 boeken en meer dan 40 schrijvers hebben er aan gewerkt. De bijbel werd geschreven in een tijdsbestek van ongeveer 1500 jaar.

Het is heel bijzonder dat ondanks die verscheidenheid de bijbel toch een volledig en samenhangend geheel is. Dit komt omdat de mensen die de bijbel geschreven hebben, dit niet op eigen gezag gedaan hebben, maar geïnspireerd waren door God's Heilige Geest. Velen van hen benadrukken dat God hen zelf opdroeg alles op te schrijven. De bijbel is het woord van God aan de mensen.

De bijbel is verdeeld in het Oude Testament met 39 boeken en het Nieuwe Testament met 27 boeken. Om goed te kunnen zoeken zijn de boeken later verdeeld in hoofdstukken en de hoofdstukken zijn weer verdeeld in verzen.


Doel van de bijbel

De bijbel is het Woord van God. In de Bijbel staat geschreven wat God's plan is met deze wereld. Vanaf het begin laat God in de Bijbel weten van Zijn kinderen te houden en voor hen te willen zorgen. Vele gebeurtenissen worden beschreven die dat illustreren. Die grote liefde van God mondt uit in het hoogtepunt van de bijbel: het kruis waar Jezus Christus, Gods eigen Zoon aan hing om voor mensen zoals jij en ik te sterven. Die kruisdood is van wezenlijk belang voor ons allemaal. De bijbel vertelt dat wie in Jezus Christus gelooft en wie Hem aanneemt als verlosser een kind van God mag zijn en mee mag delen in een grote toekomst.

Ken je de Bijbel nog niet en wil je er uit lezen? Dat kan op www.biblija.net en www.bijbelencultuur.nl.