U bevindt zich hier: Home Organisatie Commissies Commissie bestuurlijke zaken

Commissie bestuurlijke zaken

De kerkenraad heeft alle verantwoordelijkheden en bevoegdheden voor de taken, die niet tot de kernactiviteit van de kerkenraad en de ambtsdragers behoren (namelijk het geestelijk leiding geven aan de gemeente),  gedelegeerd aan de Commissie Bestuurlijke Zaken (C.B.Z.)
Daaronder vallen ook diverse activiteiten die binnen en door de gemeente plaatsvinden.
De commissie vergadert als regel om de 5 weken, op donderdagavond in de kerk.

Voorzitter Ben Hofsink
Secretaris Yolanda Schoppers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. '
Leden

Rien Kammeraat, scriba en samen met Yolanda Schoppers beheerder van het taakveld Algemeen
Dineke Poelman, beheerder van het taakveld Jeugd
Janneke Bakker beheerder van het taakveld Eredienst en het taakveld Missionair
Hans Oosterom, beheerder van het taakveld Financiën
Ben Hofsink, beheerder van het taakveld Gemeente en Beheer
Marten Bredemeijer, namens de KR
Rick van Ruitenburg, namens de Diaconie

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met de commissie.

Vrijwilligerswerk in de kerk

Veel werk in de kerk wordt gedaan door vrijwilligers. Vrijwilligers zijn degenen die werkzaamheden uitvoeren zonder een geldelijke beloning daarvoor te ontvangen.
Denk daarbij aan de ouderlingen en diakenen, de hulpkosters en de eigen organisten. Maar ook aan leiders van de jeugdverenigingen en hulpcatecheten etc.

Om vrijwilligerswerk te stimuleren heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel een verzekering gesloten om mogelijke schade die door vrijwilligers wordt geleden te vergoeden. Ook de gemeente Ouderkerk heeft zo’n regeling. Het is ons niet bekend of dat ook het geval is in de gemeente Nederlek. Bij schade kun je denken aan beschadiging of verlies van eigendommen, aan letsel, maar ook aan schade toegebracht aan anderen.

Het voert te ver om hier deze regeling volledig weer te geven. Wij raden vrijwilligers die schade hebben geleden aan om contact met de CBZ op te nemen. De CBZ kan dan aangeven in hoeverre er mogelijkheden zijn voor vergoeding van de schades door die verzekeringen.