U bevindt zich hier: Home Organisatie BeamTeam BeamTeam

BeamTeam

Tijdens de dienst wordt gebruik gemaakt van de beamer.
Via de beamer wordt de liturgie getoond, aangevuld met de teksten (en muzieknotatie) van de liederen die gezongen worden. De te lezen bijbelgedeelten worden eveneens vertoond. Ook tijdens de preek wordt er veelal ter aanvulling extra informatie in beeld gebracht. De beamer is hierdoor een mooi ondersteuningsmiddel voor onze erediensten en tegelijk ook een mooi communicatiemiddel ten behoeve van ons brede gemeenteleven.

Maar dit alles gaat natuurlijk niet vanzelf!

De presentatie die tijdens de dienst worden getoond, wordt verzorgd door de leden van het Beam Team. Zij maken op vrijdag of zaterdag de (PowerPoint) presentatie en zullen tijdens de dienst op zondag de presentatie tonen en de apparatuur bedienen.

Klik hier voor de richtlijnen van het BeamTeam: Richtlijnen voor het beam team mei 2017

Wat we beamen

Vanuit de gemeente krijgt het Beam Team regelmatig verzoeken om bepaalde informatie te vertonen.

Helaas kunnen wij niet altijd aan alle verzoeken voldoen. Momenteel wordt de stelregel gehanteerd dat we alleen informatie tonen die betrekking heeft op het gemeenteleven. Deze informatie wordt vóór en/of na de dienst vertoond. Tijdens de dienst wordt enkel informatie met betrekking tot de liturgie van die dienst getoond.

Aanlevering

Als er iets gebeamd moet worden voor de komende zondag, stuur dit dan altijd in de week voorafgaand aan de dienst naar het beamteam.

  • Deadline: elke vrijdag 19:00 uur

Het Beam Team bestaat uit meerdere personen. Elke zondag wordt de presentatie door een ander lid gemaakt. Hij of zij haalt de informatie uit de mailbox. En deze mailbox werkt zoals elke andere mailbox: de nieuwste mails staan bovenaan, gelezen mail daaronder, en de mails van weken geleden zijn volledig uit het zicht verdwenen. Dat levert dan wel eens teleurgestelde reacties op: "ik had drie weken geleden iets gestuurd voor deze zondag, maar het is helemaal niet vertoond....."

Hetzelfde geldt voor iets wat meerdere zondagen achter elkaar gebeamd moet worden. Deze email is reeds de 1e zondag verwerkt. En daardoor kan hij bij de 2e zondag wel eens "tussen wal en schip vallen". Stuur dus nogmaals dezelfde informatie, ook al is het de week ervoor vertoond!

Tips

  1. Geef de email een duidelijk onderwerp met een datum, bijvoorbeeld: "Zondag 26 januari - beamen informatie gemeenteavond"
  2. Stuur informatie die meerdere zondagen getoond moet worden elke week weer. Combineer deze tip met tip 1. Op deze manier wordt er niks gemist.

Meer weten? Neem dan hier contact op met het BeamTeam.