U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws Het Kruispunt zoekt!

Het Kruispunt zoekt!

Het Kruispunt zoekt!

1. Vrijwilliger Naai- en breiclub

Het Kruispunt (v) Elke woensdagochtend (uitgezonderd schoolvakanties) van 9.30 tot 11.30 komt in Het Kruispunt een groep vrouwen bij elkaar. Om samen koffie te drinken, kleren of gordijnen te maken of te verstellen, of te leren breien en haken.
Een groot deel van de vaste bezoeksters (per ochtend tussen de 10 en 15 bezoeksters) is moslima, velen spreken Nederlands als tweede taal. In Het Kruispunt vinden de mensen een luisterend oor, een goed gesprek, de kans om Nederlands te spreken en wat praktische hulp. Het is vaak ook de enige plek waar ze christenen leren kennen, vooroordelen ontkracht worden en soms een stukje van het evangelie mag klinken, als we met elkaar praten over het dagelijks leven en God. Nu wordt dit werk gedragen door een team van zes vrijwilligster en een medewerkster van Het Kruispunt. Om genoeg tijd en aandacht voor iedereen te hebben, zijn we op zoek naar versterking van ons team. We zoeken:
- iemand die ervaren is in haken en/of breien en dat anderen aan kan leren
- iemand die ervaren is in naaien op de machine, van patroon, en daar anderen in kan begeleiden
- iemand die in dat alles bereid is om te delen van de liefde van Jezus, en waar mogelijk natuurlijk ook “verantwoording af te leggen, van de hoop die in ons is.”

2. Begeleider kookworkshop (v) Graag zouden we, eerst eenmalig, maar wellicht voor herhaling vatbaar, in Het Kruispunt een kookworkshop houden. De vaste bezoeksters van de vrouwenclubs van Het Kruispunt zouden het heel leuk vinden om ook eens samen te koken (en eten). De grote keuken leent zich daar ook voor. Maar om dat allemaal leuk en lekker te laten verlopen hebben we iemand nodig die:
- Met ons mee wil denken en werken aan de opzet van zo’n workshop.
- een groep van 15 a 20 dames van uiteenlopende culturele achtergrond (bezoekster en vrijwilligers) in onze keuken kan begeleiden bij het koken en/of bakken
- rekening kan houden met religieuze overtuigingen m.b.t. wel of niet te eten voedsel De workshop heeft tot doel een gelegenheid te creëren waar we elkaar ontmoeten, beter leren kennen, en door woord en daad mensen nieuwsgierig kunnen maken naar Jezus.

Neem voor meer informatie contact op met
Annemarie Krijger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel 010 45 20 911

Het Kruispunt
Weteringstraat 275
3061 PN Rotterdam
www.hetkruis.org ?