U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws Lijden als christen: brandstof voor je geloof?

Lijden als christen: brandstof voor je geloof?

Mensen staan in de rij om van Jezus te horen. Waar? Bij onze kerk in Groningen, Rotterdam of Heemse…?

Nee, in Mokolo, Kameroen. Middenin een regio die geteisterd wordt door terreurorganisatie Boko Haram. Westerlingen reizen die kant liever niet op. Maar Sylvador deed dat wel. Hij stapte in Amsterdam op het vliegtuig en vertrok naar het noorden van Kameroen. Daar sprak hij over de koran en de Bijbel. Hij vertelde over Jezus en bad met alle mensen die stonden te wachten bij zijn hotelkamer… Wauw, wat een wonder!

En wat dacht je van christenen in India? Dominee Samir vertelt iets over hun situatie. Hoe het hindoe-extremisme in opmars is en wat dat betekent voor onze broers en zussen daar. Ze lijden. Tegelijkertijd versterkt de vervolging het geestelijk leven van Indiase christenen. Hindoe-extremisme blijkt een brandstof te zijn voor het geloof. Wat bijzonder.

Dit nieuwe nummer van Naast (nú in de kerken) staat vol met bijzondere, wonderlijke verhalen. Gods kinderen lijden wereldwijd. Dat is verdrietig en heftig. En voor ons hier in het vrije, veilige Nederland maar moeilijk voor te stellen. Ben je benieuwd hoe dat voor onze broers en zussen in andere landen is? Durf jij je bewust te worden? Wil je lezen hoe God werkt, ondanks -of juist dóór- moeite en lijden heen?

Lees dan de nieuwe Naast: laat je raken en inspireren!

Naast #3 (editie juni 2017) ligt nú in de kerken