U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws Persbericht bidstond GS Meppel 2017

Persbericht bidstond GS Meppel 2017

Dit jaar komen onze kerken weer bijeen in de generale synode. Een landelijke vergadering waar onderwerpen besproken worden die ons als kerken allemaal aangaan.

Op vrijdag 27 januari zal de bidstond plaatsvinden, waarin de afgevaardigden een zegen vragen over het werk dat voor hen ligt. In de bijlage, klik hier om deze te openen, vindt u het bijbehorende persbericht dat u (eventueel) kunt gebruiken in uw communicatie richting de gemeenteleden.

Na de bidstond volgen een aantal weken van voorbereiding. In maart beginnen de vergaderingen. Graag houden we de plaatselijke gemeenten op de hoogte van wat er daar besproken wordt. Dit doen we door voorafgaand aan de vergaderingen in maart, een brochure uit te geven waarin de belangrijkste onderwerpen staan die op de synodetafel zullen passeren. Deze brochure wordt digitaal verspreid en is dus via internet te lezen. Mocht u als kerk toch de voorkeur geven aan een aantal gedrukte exemplaren, dan kunt u dat aangeven door voor 1 februari een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u het gewenste aantal exemplaren en het postadres aangeeft. Wij zorgen er dan voor dat u het materiaal ontvangt.

Naast de brochure wordt er ook een poster gemaakt die u bij u in de kerk kunt ophangen om de synode onder de aandacht te brengen. Deze posters worden standaard naar alle kerken verstuurd. Mocht u er geen prijs op stellen een poster te ontvangen, dan kunt u dat voor 1 februari aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De rest van de communicatie zal via digitale middelen plaatsvinden. Zo zal er na elk vergaderweekend o.a. een synodejournaal te zien zijn via de GKv-website en sociale media. Dit zijn korte video’s waarin de synodevoorzitter vertelt wat er op een vergadering is besproken.

Het actuele nieuws, de vergaderagenda, een overzicht van de afgevaardigden en meer informatie vindt u op www.gkv.nl/gs-2017.
Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Hartelijke groeten,

Maaike Oosten