U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws MEER DAN BIJBELZONDAG!

MEER DAN BIJBELZONDAG!

De Bijbelvereniging staat al decennia bekend om het plaatsen van Bijbels in hotels, zieken- en verzorgingshuizen, hospices, gevangenissen en op schepen. Daarmee worden enorm veel mensen bereikt die de nacht ‘buitenshuis’ doorbrengen.

Meer talen
Toch bleek er verbreding nodig te zijn. Enkele jaren geleden kwam steeds vaker de vraag naar Bijbeluitgaven in andere talen naar de vereniging toe. Vanuit gevangenissen, opvangcentra en vluchtelingenwerk, maar ook vanuit evangelisatieteams, diaconale instellingen en missionaire werkgroepen. Zonder in te leveren op de bestaande missie, wilden de mensen van de Bijbelvereniging die vraag niet langer onbeantwoord laten. Vandaar dat er intussen ruim 90 Bijbeluitgaven in meer dan 40 talen kosteloos beschikbaar zijn. En die aantallen breiden nog steeds uit!

Minder bezit
Was enkele tientallen jaren terug nog 2/3 van de Nederlanders in het bezit van een Bijbel, intussen heeft recent onderzoek uitgewezen dat dit aantal is gehalveerd en dus heeft nog maar 1/3 van de mensen in ons land een Bijbel in huis. Toch ‘vieren we de Bijbel’ in zo’n 500 kerken tijdens de Nationale Bijbelzondag op 30 oktober 2016. En dat is waardevol! Die ‘extra’ aandacht voor de Bijbel ziet de Bijbelvereniging overigens terug in de cijfers. Het aantal gratis verspreidde Bijbeluitgaven ging van 27.000 in 2014 naar 58.000 in 2015. En tot 1 september 2016 waren er al ruim 66.000 gratis Bijbels vertrekt!

Niet alleen Bijbelzóndag
Hoewel de Bijbelzondag hopelijk een feestelijke dag wordt voor heel veel kerkelijke gemeenten, ondervinden de mensen van de Bijbelvereniging gelukkig dat de Bijbel bij velen elke dág opengaat! Als aan bijvoorbeeld gevangenen een Bijbel in hun eigen taal wordt gegeven, lezen zij daar niet zelden dágelijks in. Meer dan de helft van de gevangenen in ons land is niet van Nederlandse afkomst. En hoe zouden ze ‘verstaan wat zij lezen’ als er niet een Bijbel in hun eigen taal beschikbaar is? Vandaar dat zo’n Bijbel voor hen een geweldig cadeau is! De Bijbelvereniging is intensief betrokken bij deze en ook andere doelgroepen en zorgt voor Bijbels in de gewenste talen!

Supermooie reacties
Alle Bijbeluitgaven worden door de Bijbelvereniging kosteloos verspreid. De verwondering daarover wordt regelmatig verwoord in reacties. Berichten als: ‘wat een groot geschenk, die Bijbels’ en ‘wat zijn we blij met de gratis Bijbels voor onze mensen in de gevangenis’. Toch ontvangt de Bijbelvereniging geen cent subsidie.

Betrokken gevers
Een groeiende groep betrokken donateurs steunt de bijzondere missie van de vereniging. Het belang van het plaatsen en verspreiden van Bijbeluitgaven in Nederland wordt door velen gezien. Ook steeds meer jongeren raken geïnteresseerd in dit doelgerichte werk en zijn verrast door de positieve effecten van de Bijbels op de lezers ervan. Ook de moderne geefmogelijkheden spreken hen aan, zoals de gratis WhyDonate app. En met de gerichte verspreiding van vele tuinduizenden Bijbeluitgaven per jaar blijven donaties ook enorm belangrijk en giften zijn daarom zeer welkom! Het IBAN is NL66 INGB 0000 5398 98, ten name van de Bijbelvereniging te Barneveld o.v.v. ‘Uitbreiding Bijbeltalen’.

Informatie
Via de website van de Bijbelvereniging zijn alle Bijbeluitgaven te bestellen en is veel informatie voorhanden: www.bijbelvereniging.nl.